Qırx yaşım martda tamam oldu. Dostlar yığışdı, süfrə açdıq, yedik, içdik, güldük. Hər şey yaxşıydı, amma içimdə bir boşluq hiss edirdim. Nə isə çatışmırdı. Nə olduğunu bilmirdim. Evim var, maşınım var, işim var. Ailəm var, iki övladım. Nə çatışmır? Özüm də bilmirdim.
Yoldaşım Gülnar deyir sən niyə belə fikirlisən? Deyirəm heç, iş yorğunluğu. İnanır, ya inanmır, bilmirəm. Amma mən bilirdim ki, yalan deyirəm. İş yorğunluğu deyildi, həyat yorğunluğu idi. Eyni şeylər təkrar-təkrar. Səhər dur, işə get, axşam gəl, ye, yat, yenə səhər. Nə dəyişir? Heç nə.
Apreldə bir axşam işdən gəlmişdim, Gülnar uşaqları yatırmışdı, özü də yatmışdı. Mən çay dəmlədim, televizoru açdım, baxmağa dəyməz. Telefonu götürdüm, internə baxdım. Bir reklam çıxdı - online kazino. Adı Mostbet idi. Dayandım, baxdım. Düşündüm görəsən nədi? Girdim, baxdım.
Mostbet giriş səhifəsi açıldı. Qeydiyyatdan keçdim, adımı yazdım, nömrəmi yazdım. Bir dəqiqə çəkmədi. Sonra oyunlara baxdım. Çox oyun var idi, gözəl qrafika, maraqlı musiqi. Pulsuz oynamaq olurdu. Başladım pulsuz oynamağa. Saat gecə ikiyə qədər oynadım. Səhər işə getdim, yorğun, amma maraqlı idi.
Bir həftə pulsuz oynadım. Hər axşam uşaqlar yatandan sonra telefonu götürür, mostbet gırıs edir, oynayırdım. Gülnar soruşdu nə edirsən gecələr? Dedim oyun oynayıram. Dedi nə oyunu? Dedim sadəcə oyun. Çox da maraqlanmadı.
Mayda qərar verdim real pulla oynayım. 100 manat yüklədim. Oynadım bir saat, uduzdum. Yenə 100, yenə uduzdum. Üç günə 300 manat getdi. Dedim bəsdir, bu iş mənlik deyil. Amma maraq qalmışdı içimdə. Mostbet giriş edib baxırdım, oynamırdım, sadəcə baxırdım.
İyun gəldi. İşdə tətil vaxtı idi, uşaqları kəndə göndərdik, Gülnarla tək qaldıq. Bir axşam oturmuşduq, çay içirdik. Dedim Gülnar, sənə bir şey deyim. Dedi de. Dedim mən online kazinoda oynayıram. Baxdı mənə, güldü, dedi zarafat edirsən? Dedim yox, həqiqətən. Susdu, sonra dedi nə üçün? Dedim bilmirəm, maraqlıdı. Dedi qazanırsan? Dedim yox, uduzuram. Dedi onda niyə oynayırsan? Cavab verə bilmədim.
O gecə yatmadım, düşündüm. Doğrudan da, niyə oynayıram? Pul qazanmaq üçün? Yox, qazanmıram. Əylənmək üçün? Bəlkə. Həyəcan üçün? Bəlkə. Həyatıma bir az rəng qatmaq üçün? Bəli, bəlkə də elə buna görə. Qırx il eyni şeylər, eyni həyat. Bir az dəyişiklik istəyirdim. Kazino da o dəyişiklik idi.
Ertəsi gün Gülnarla oturduq, danışdıq. Dedim mənə bir az həyəcan lazımdı. Dedi onda get idmanla məşğul ol, get gəz, yeni bir iş öyrən. Haqlı idi, amma bilmirdi ki, mənə pul da lazımdı. Uşaqlar böyüyür, xərclər artır. Əlavə gəlir yaxşı olardı. Bunu demədim ona, amma qərar verdim ciddi oynayım.
İyul və avqust aylarını öyrənməklə keçirdim. Strategiyalar oxudum, videolar izlədim, oyunları təhlil etdim. Sentyabrda başladım. 200 manat yüklədim. Bu dəfə fərqli oynayırdım. Tələsmirdim, düşünürdüm, hesablayırdım. Bir ayda 200 manat 600 oldu. Çıxartdım 400-nü, qalanla oynadım.
Oktyabrda 300 manat qazandım, noyabrda 500. Dekabrda böyük uduş gəldi - 2000 manat. Həmin gecə Gülnar yanımda idi, birlikdə oynayırdıq. Ekranda rəqəmlər böyüdükcə qışqırdıq, güldük, ağladıq. Səhərə qədər yatmadıq, söhbət etdik, planlar qurduq.
İndi yanvardı. Saydıq qazandığımızı - 5000 manat. Öz yığımızla birlikdə 10.000. Nə edəcəyimizi bilmirik hələ. Bəlkə uşaqların təhsilinə qoyarıq, bəlkə evi təmir edərik, bəlkə də kiçik bir iş açarıq. Hələ qərar verməmişik. Ama gözəl hissdi - seçim etmək imkanı. İllər sonra ilk dəfə seçim edə bilirəm.
Mostbet giriş edirəm hələ də. Ayda bir neçə dəfə. 100 manat qoyuram, oynayıram, əylənirəm. Qazananda sevinirəm, uduzanda üzülmürəm. Çünki artıq bilirəm ki, bu sadəcə oyundu. Əsas oyun həyatın özüdü. Və mən həyat oyununda da qazanmağa başlamışam.
Qırx yaşdan sonra həyat dəyişə bilərmi? Dəyişir. Mən dəyişdim. Hələ də eyni işə gedirəm, eyni evdə yaşayıram, eyni insanlarlayam. Amma içimdə bir şey dəyişdi. İndi bilirəm ki, fürsətlər var, sadəcə görmək lazımdı. Mən gördüm, yaxşı ki, gördüm.